ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μίκης Θεοδωράκης-Ανδρέας Μπουτσικάκης-PIANO REVOLUTION

 Οι ερμηνείες και οι διασκευές στα θέματα του Μίκη Θεοδωράκη, έγιναν από τον συνθέτη και μαέστρο Ανδρέα Μπουτσικάκη με την προτροπή και την σύμφωνη γνώμη του μεγάλου Ελληνα δημιουργού.Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πολυτελή έκδοση που περιέχει πολυσέλιδο ένθετο σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά γαλλικά και ρώσικα), τις αναλυτικές παρτιτούρες (σε μορφή PDF) με τις διασκευές για πιάνο (όπως ακριβώς παίχτηκαν στο CD) καθώς και πλήρη ενημερωτικά για τους συντελεστές και τον συνθέτη.Με το album «Μίκης Θεοδωράκης PIANO REVOLUTION» προτείνεται μια εξέλιξη της μουσικής του Θεοδωράκη συνδυάζοντας την μοντέρνα σχολή με την κλασσική αρμονία. Το έργο αυτό αποτελεί πρόκληση για κάθε μουσικό, σπουδαστές ωδείων, μουσικών σχολών και ακαδημιών, αλλά και για κάθε ακροατή που ταξιδεύει από τις αυθεντικές εκτελέσεις σ' αυτή τη νέα προσέγγιση.
Παράλληλα οι νεότερες γενιές, που δεν γνωρίζουν σε βάθος το έργο του μεγάλου συνθέτη, παρά μόνο τις πιο γνωστές στο ευρύ κοινό δημιουργίες του, με τις ηχογραφήσεις αυτές και το σύγχρονο άκουσμα που προτείνουν, ανακαλύπτουν ουσιαστικότερα τον θαυμαστό μουσικό του κόσμο.
Ο Ανδρέας Μπουτσικάκης, μουσικός με ουσιαστική μουσική παιδεία και δραστηριότητα, με συναυλίες στην ελλάδα καιι στο εξωτερικό, έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια μέσα από συνεργασίες του με τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της ελληνικής μουσικής και ιδιαιτέρως με τους καταξιωμένους δημιουργούς που είναι ο πυρήνας του κλασσικού διαχρονικού ελληνικού τραγουδιού με το οποίο συντάσσεται. Μ.Θεοδωράκης, Μ.Πλέσσας, Γ.Χατζηνάσιος, Γ.Σπανός, Βας.Σαλέας, Αντ.Καλογιάννης, Μιχ.Χατζηγιάννης είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκε σαν συνοδός στο πιάνο αλλά και σαν υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις τους.
Ολα αυτά τα χρόνια είχε σταθερή παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές, κυρίως της EΡT, όπου ήταν υπεύθυνος στη μουσική διεύθυνση ψυχαγωγικών προγραμμάτων. Παράλληλα είχε μια δημιουργική δραστηριότητα στο χώρο της σύγχρονης σοβαρής ελληνικής μουσικής.
Οι μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη σε αυτή την νέα παρουσίαση από τον Ανδρέα Μπουτσικάκη, αποκτούν μια νέα διάσταση που έχει μουσικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον για τους ειδικούς, αλλά κυρίως για τα ευρύτερο κοινό, τους ακροατές της οργανικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ένα ακόμα μουσικό διαβατήριο για την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε νέα επίπεδα.
Το άλμπουμ κυκλοφορεί με την ευγενική χορηγία του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνα Αρκαδίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.